Elnöki köszöntő | Drupal

Elnöki köszöntő

A MAGYOT vezetősége évek óta tervezte, hogy pályázatok útján is támogatja a magyar onkológiai tudományos életet. Mostanra megtettük az első konkrét lépéseket. Szeretném tehát a figyelmükbe ajánlani, hogy a MAGYOT több témában is kiírt pályázatot. A honlapunkon tud tájékozódni a pályázatok részleteit illetően. Ha a határidőt lekésné, ne legyen rossz érzése. A fennmaradt forrásokra újra ki fogunk írni. 

 Társaságunk egyik központi tevékenysége az éves tudományos találkozó megszervezése. A legutóbbi, 2017 évi szimpózium méltó körülmények között került megrendezésre. Az igényes környezetben ismét színvonalas szakmai előadások töltötték ki a programot. A hagyományos multidiszciplináris fórum, a versengő terápiák szekciója mellett az alapkutatásban dolgozó kollégák is bemutatták eredményeiket. Lehetőség nyílt, hogy fiatal kollégák külön szekcióban jelenjenek meg munkájukkal. Az előadások az előadók nagylelkű hozzájárulásával elérhetőek a honlapunkon (itt).

2018. május 17-19-én a hagyományoknak megfelelően ismét hosszabb, két és fél napos rendezvényt tervezünk. Céljaink szerint szeretnénk, ha ez méltó és gyümölcsöző alkalom lehetne az onko-farmakológiában dolgozó szakemberek találkozójának, az ismeretek cseréjének, és nem utolsó sorban az emberi kapcsolatok épülésének. 

Ismételten külön figyelmet szentelünk a fiatalabb kollégáknak. A saját anyag, kutatás bemutatásán túl az egyes témák szakértőinek bevonásával az ismeretek átadásának új kereteit szeretnénk megteremteni. A kongresszus ezen szekciójára a pályakezdő, valamint a szakvizsga előtt álló kollégákat várjuk elsősorban, de a témák megválasztásával úgy alakítjuk a programot, hogy a senior szakorvosok számára is érdekes legyen.  

Ezúton is köszönöm mindenkinek a támogatását, munkáját, idejét, amivel lehetővé tette és teszi, hogy a társaság működjön és értéket közvetítsen betegeink érdekében.

 

Tisztelettel köszöntöm

Dr Rubovszky Gábor

elnök

Közeledő Rendezvények