Időskorú betegek ellátása - Geriátriai Továbbképző Tanfolyam | Drupal

Időskorú betegek ellátása - Geriátriai Továbbképző Tanfolyam

  • Időpont
    2018. március 22-24.
  • Helyszín
    Hotel Azúr Wellness és Konferencia Szálloda

Napjainkban egyre emelkedik az életkor felső határa, az idős populáció számaránya világszerte nő és az egészségügyi ellátás jelentős részét az idősek kezelésére fordítják. A világ 6,8 milliárd lakosa közül 600 millió 60 évnél idősebb és számuk az előrejelzések szerint 2050-re kétmilliárdra nő. A hazai népességünk közel egyötödét kitevő idős, vagyis a 65 év feletti korosztály hatékony orvosi ellátásában jelentős szerepet játszanak a családorvosok.

2018. március 22–24. között első alkalommal szervezik meg a geriátriai továbbképzést, hiszen a fiatalok és felnőtt középkorúak ellátását biztosító tudás csak részlegesen alkalmazható az idős betegek kezelése során. Az időskorúak esetében a kórállapotokra utaló tünetek gyakran megváltoznak, egyidejűleg számos progrediáló, krónikus betegség alakul ki, melyek összetett gyógyszerelést igényelnek. Figyelembe kell venni a nemkívánatos gyógyszer mellékhatásokat, kölcsönhatásokat, a gyakran romló beteg együttműködési képességet.
A továbbképzésen az időskorban kiemelt fontosságú, igen gyakori és részben egymással szorosan összefüggő témakörrel foglalkoznak (hipertónia, szívelégtelenség, diabetes mellitus) és emellett gasztroenterológia, infektológia, onkológia, reumatológia és urológia lesznek a kongresszus kiemelt témái.

Minden blokk esetbemutatással kezdődik majd, hogy az előadások valóban gyakorlat orientáltak legyenek és nem marad el a témával kapcsolatos kérdések megtárgyalása sem.
A képzés során lehetőségük nyílik az újraélesztés technikájának gyakorlására is.

Közeledő Rendezvények